Logo Learn2Kayak med lenke til forsiden

Spørsmål og svar

Høysesongen er så kort og hektisk at vi må be dere se etter svar på spørsmål her først:

Om nivå
Spørsmål: Hvilket nivå må jeg være på for å gå på introkurset?

Svar: Du trenger ingen tidligere ferdigheter for å delta på introkurset. Vi vil gi deg en grunnleggende innføring i å kunne bruke kajakk på vannet.

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom introkurset og grunnkurset?

Svar: Learn2Kayak arrangerer Utvidet Introkurs over en helkveld. Det vil si at deltagerne kommer et godt stykke på vei hva gjelder padleferdigheter og har lært trygg padling med redninger. Grunnkurset er et grundigere kurs og varer 12-16 timer fordelt over to dager (helgekurs) eller 3 kvelder (kveldskurs). På grunnkurset får du en mer omfattende opplæring i bruk av kajakk, teknikker og egenredning/kameratredning. Du vil også få mer tid på vannet og bak åren, samt at vi sammen drar ut på tur med kajakken.

Spørsmål: Hvilket nivå må jeg være på for å gå på grunnkurset?

Svar: Du trenger ingen tidligere ferdigheter. Vi tilpasser kurset etter elevenes standpunkt, slik at alle får optimalt utbytte og glede.

Spørsmål: Hvis jeg har gått introkurs, må jeg begynne fra start av på grunnkurset, eller kan jeg "hoppe inn" på det stadiet jeg kom til etter endt intorkurs?

Svar: Det er mulig å "hoppe inn" på del II og III av grunnkurset. Det holder for å oppnå Grunnkurs-beviset. Det er rimeligere enn om du skulle ha tatt hele Grunnkurset.

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom grunnkurset og teknikk-kurs hav?

Svar: Teknikkurset gir en dypere innføring i bruk av åre og kajakk, redingsteknikker, gjør deg bedre i stand til å padle på tur med venner, og håndtere plutslige endringer i vær og «føre». Du vil også få større forståelse i det å planlegge, gjennomføre turer, men også se egen (og andres) begrensinger.
Du må ha gjennomført grunnkurset for å bli med på teknikk-kurset. De bygger på hverandre.

Spørsmål: Hvilket nivå må jeg være på for å gå på aktivitetslederkurset?

Svar: Du må ha gjennpmført grunn-og teknikkurs. Du må føle deg trygg på vannet i bølger opp til en drøy meter, samt beherske redningsteknikker på en god måte (foreløpig ikke eskimorulle). Du bør ha padlet aktivt i mer enn to år (500km), må være vant til å padle i gruppe, og det er en fordel om du har vært hjelpeinstruktør på et grunnkurs, eller flere.

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom teknikk-kurs hav og aktivitetslederkurset?

Svar: Aktivitetslederkurset er et kurs for å utdanne ledere og instruktører. Det er ikke et kurs i å lære tekninkk. Situasjonshåndtering er en vikgtig del av dette.


Leie kajakk
Spørsmål: Gir kajakk-kursene i Learn2Kayak meg gyldig bevis, slik at jeg kan leie kajakk?

Svar: Ja, alle som består våre kurs mottar sertifikat, som er inkludert i prisen. Det Utvidede introkurset gir Trinn 1. Grunnkurset gir Trinn 2. Teknikk-kurset gir Trinn 3.


Kurssted
Spørsmål: Hvor avholdes kursene?

Svar: Fra Sollerudstranda på Lysaker i Oslo og fra Holmenskjæret i Asker.
Se link til kursstedene våre.
For bedrifter og grupper kan vi flytte oss hvis det skulle være spesielt behov for det.


Kursbytte
Spørsmål: Kan jeg bytte kurs, hvis jeg oppdager at jeg har valgt feil kurs?

Svar: Du kan bytte kurs inntil 1 uke før kursstart. Da sender du mail med informasjon om det kurset du er påmeldt på og hvilket kurs du ønsker isteden. Husk å skrive navn på kurset, kursstedet og klokkeslett. Du sender forespørselen om kursbyttet til: info@learn2kayak.no


Ved sykdom

Spørsmål: Hvis jeg blir syk, mister jeg da den kurs-dagen/-kvelden?

Svar: Hvis du er syk og leverer oss sykemelding vil du få anledning til å bli med på et senere kurs der det er plass. Da er det viktig at du leverer sykemelding til oss. Det er altså ikke anledning til å si at man er syk og kreve nytt kurs eller refundering av kurskontingenten. Se kundebetingelser.

 

Hvis det er mye sjø og vind
Spørsmål: Har dere en grense for når det er for mye vind?

Svar: Ja det har vi. Vi tilpasser gjennomføring og lokasjon etter elevens standpunkt og ferdigheter. Sikkerheten til våre elever står alltid i høysetet.

Vi holder de fleste av våre kurs fra Sollerudstranda på Lysaker. Dette området er rimelig skjermet ettersom det går moloer ut på hver side av stranden. Vi kan også holde på inne i båthavnen. Det skal, med andre ord, ekstremt mye til for at vi utsetter en kurskveld på grunn av været. Hittil har det ikke skjedd.


Hvor mange er det i gruppen?

Spørsmål: Hvor mange er det i hver gruppe?

Svar: Maksantallet på hver kursgruppe er 10 deltagere. Minimumantallet er 4 deltagere.
Er det færre enn fire deltagere vil de påmeldte få tilbud om nytt kurs og kan velge i alle ledige kurs.


Utstyr
Spørsmål: Hva skal jeg ha med på kursene?

Svar: ull-undertøy, sandaler, mat, drikke.
Alt annet utstyr stiller vi i Learn2Kayak med (som kajakker, spruttrekk, tørrdrakter, årer, vester osv).

Bilde av Siri

 

Hvis du fortsatt ikke har fått svar på det du lurer på kan du kontakte oss på: info@learn2kayak.no

Vi vil svare deg så raskt vi kan. I høysesongen for skikurs med svært mange henvendelser bestreber vi å svare hastesaker samme dag. Henvendelser ellers blir besvart i løpet av påfølgende helg.

Vi ønsker deg en god dag og velkommen til kajakk-kurs!

Med sportslig hilsen Siri Halle
Daglig leder Learn2Kayak

Tel: 992 39 650